Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ

Για άδικο πόλεμο εναντίον τους μιλά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.Λ.) σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων ταυτότητας των ατόμων που βρέθηκαν οροθετικά στις εξετάσεις για τον ιό HIV στο πλαίσιο της εφαρμογής της υγειονομικής διάταξης, οι Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και καθιστούν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι καταδικάζουν τον πρωτοφανή στιγματισμό και την διαπόμπευση των ασθενών.

«Πεποίθησή μας είναι πως τέτοιες πρακτικές είναι λανθασμένες ως πολιτική Δημόσιας Υγείας και μόνο βλαπτικά μπορούν να λειτουργήσουν» επισημαίνει η ανακοίνωση των εργαζομένων διευκρινίζοντας δε πως ο πόλεμος που δέχονται είναι άδικος και συμβαίνει λόγω της παραπληροφόρησης από πολλές πλευρές.

Θέλοντας λοιπόν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους οι Εργαζόμενοι τονίζουν ότι τηρούν το ιατρικό απόρρητο και δεν εμπλέκονται στην απόφαση για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και των ιατρικών δεδομένων των ατόμων που εξετάζονται ή/και λαμβάνουν φροντίδα υγείας (π.χ. των ατόμων που μετά τους ελέγχους βρίσκονται οροθετικά στον ιό HIV). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους και μόνο.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι εργάζονται κάτω από δυσχερείς συνθήκες, όλο το 24ωρο συμπεριλαμβανομένων Σαββατοκύριακων και αργιών.

Γι’ αυτό και καταγγέλλουν τις όποιες επιθέσεις έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα, από ένα μέρος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες όπως τονίζουν έχουν ως στόχο να τους φοβίσουν για να σταματήσουν να ασκούν τις υποχρεώσεις τους.

Τέλος καθιστούν σαφές ότι δεν συνεχίσουν να συμμετέχουν στην εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης αν δεν σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη αυτή πρακτική που εφαρμόζεται και δεν διασφαλιστούν ο σεβασμός στην προσωπικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εξεταζόμενων
http://www.iatrikostypos.com/politiki-tis-ygeias/item/8754-%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%BD%CE%BF.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου